Låna pengar


Numera kan man göra det mesta man kan tänkas behöva online, och att låna pengar är inget undantag. Istället har man många olika lån att välja mellan när man ska låna online. Nedan följer en lista på de vanligaste lånetyperna bland online låntagare:

 

Snabblån

Kanske den lånetyp som främst förknippas med Internet, och det är också en av de vanligaste låneformerna online, eftersom det är så smidigt att ansöka om (minimalt med uppgifter krävs för att göra detta) och eftersom många behöver ett mindre tillskott i hushållskassan då och då, och det är just det man kan få via ett snabblån. I regel är det möjligt att låna mellan 500 kronor och 12 000 kronor via ett snabblån.

 

Privatlån

Har vissa likheter med snabblån eftersom även detta är lån utan säkerhet, som man därför smidigt kan ansöka om, utan att behöva lämna allt för många uppgifter till lånegivaren. Kan dock tas på betydligt större belopp än snabblånen, då det kan vara möjligt att låna upp till 350 000 kronor som ett privatlån.

 

Billån

Också relativt stora lån, då de förstås är avsedda för att tas när man vill köpa bil. För ett ”riktigt” billån lämnas bilen som säkerhet för lånet, vilket leder till en lägre ränta och gör ansökningsprocessen lite mer omständig, men det finns även privatlån som marknadsförs som billån. För dessa är ansökningsprocessen enklare, men å andra sidan betalar man mer i ränta för dem också då de tas utan säkerhet.

 

Bolån

Det största möjliga lånet du kan ta när du vill låna online, men detta kan endast tas för ett mycket specifikt syfte, nämligen för att köpa bostad. Dock kan man ansöka om bolån både när man vill ta ett lån för en villa och en bostadsrätt. För ett bolån lämnas alltid bostaden man köper som säkerhet, vilket gör att dessa stora lån även har lägre räntor än de andra lånen vi nämnt ovan.

Dessa lån kan man ta när man ska låna online – En lista