Trafikförsäkringar


Innan du ger dig ut på vägen i din nyinköpta bil finns det en del du måste tänka. Att du har ett körkort är en självklarhet, och lika självklart är det at du också har en trafikförsäkring på fordonet. Skatten ska också betalas, men ofta är bilen skattad av förra ägaren för en tid framöver och det är inte en akut utgift. Men, en trafikförsäkring måste du teckna innan du kan ta ut bilen i trafik. Alla bilar, och andra fordon, som används i trafik måste ha en trafikförsäkring. Ja, du måste faktiskt också ha en trafikförsäkring även om du inte använder bilen, eller om den inte är i körbart skick. Avregistrerade bila och de som är avställda är de enda som inte är skattepliktiga, men de får du inte köra på vägen av andra skäl poängterar man på sajten trafikförsäkring.info.

De flesta som skaffat bil nöjer sig inte med en trafikförsäkring, utan man tecknar också en bilförsäkring, för att få ett försäkringsskydd för den egna bilen. Trafikförsäkringen är i första hand till för dina medtrafikanter, och för att alla ska hållas skadeslösa om något händer i trafiken. Om du drabbas av en olycka som orsakas av någon annan är det den personens trafikförsäkring som ger dig ersättning. Din trafikförsäkring ger ersättning för skador på förare och passagerare i din bil om något händer. Den ersätter också skador på annans egendom som du är orsak till. Om du, till exempel, råkar köra ner grannens häck kan din granne få ersättning för häcken från din trafikförsäkring. Skulle din bil skadas i denna händelse får du däremot ingen ersättning för dessa skador. För att få ersättning i en sån situation måste du ha en bilförsäkring. Det är mycket att hålla reda på som nybliven bilägare och att välja försäkring är inte alltid så lätt. Här på nätet kan du få en bättre överblick över alla bil- och trafikförsäkringar och se vilken typ av försäkring som ger dig det skydd du vill ha. På internet finner du alla försäkringsbolag som erbjuder denna typ av försäkringar, och du kan se exakt vad varje försäkring innehåller. När man jämför försäkringar är det lika viktigt att titta på försäkringsvillkoren som på priserna, för att få en fördelaktig försäkring. Det är först när du vet vad du får för pengarna, som du kan göra en rättvisande jämförelse.

Trafikförsäkringar för allas säkerhet

 

När det gäller trafikförsäkringen har du alltså inga valmöjligheter, eftersom det är en försäkring som du måste ha. Om du inte har en trafikförsäkring kan det bli en mycket dyr historia. Om det upptäcks har trafikförsäkringsföreningen rätt att ta ut en avgift på runt 104 kronor för varje dag bilen är oförsäkrad. Så, att försöka spara pengar genom att strunta i trafikförsäkringen är verkligen ingen bra idé. Titta istället på de olika försäkringsbolagens erbjudanden här på nätet, och hitta den mest förmånliga försäkringen för dig. Du kan spara pengar genom att jämföra försäkringar, men absolut inte genom att strunta i den obligatoriska trafikförsäkringen.